Owner CDM25 rayu video dibuang

on Wednesday, July 16, 2014

Kecoh sehari dua ni cerita wanita mengamuk pasal keretanya bergesel dengan kereta uncle Sim Siak Hong.. Buat pertama kalinya dpt dengar statement dari cik adik CDM25 @ Kiki.. Mari kita baca petikan ini.. 

The Malaysian Insider - Wanita yang terlibat dalam pertelingkahan dan menghina warga emas, Sim Siak Hong selepas keretanya terlibat dalam satu kemalangan di Pahang hari ini memohon maaf.
Dalam siri tulisan akaun laman peminat Facebook Kiki Kerja Kahwin di mana video itu mula tersebar, wanita tersebut merayu agar video tersebut dibuang.
"Tolong sampaikan maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas tindakan saya. Itu bukan niat saya, itu adalah kesilapan saya dan kemarahan.
"Saya perlu disalahkan dalam insiden itu," kata wanita tersebut.
Beliau berkata menerima cadangan daripada orang ramai yang menyuruhnya mengeluarkan satu video untuk meminta maaf selepas insiden tersebut.
"Dalam keadaan semasa, saya tidak cukup kuat untuk membuat video. Keluarga saya, jiran dan kawan saya mempersoalkan tindakan tersebut. Pada masa depan saya akan rekod video," kata beliau.
Selain mengeluarkan gambar salinan pesanan ringkas daripada pegawai penyiasat dari Puchong yang mahu mendapatkan kenyataan daripada beliau, wanita tersebut juga berjanji akan bertemu dengan warga emas itu dengan secepat mungkin.
Beliau berkata akan menukar nombor plat kereta CDM25 tersebut selepas mula dikenali susulan insiden malang itu.
Insiden kemalangan kecil yang berlaku pada 14 Julai lalu menaikkan darah wanita berkenaan menyebabkan dia mengeluarkan pengunci stereng dan bersemuka dengan lelaki tersebut.
Kejadian tersebut dirakam oleh orang awam yang berada di tempat kejadian sehingga video berdurasi 2.33 yang dimuat naik di laman sosial.
Wanita berkenaan juga turut memaki hamun lelaki berkenaan dengan kata-kata nista seperti “Ini kereta barulah bodoh!” sambil menghentak pengunci stereng yang dipegangnya itu ke kereta milik lelaki warga emas berkenaan.
Selain itu, cacian seperti “I don’t care, pay me RM2000 now!”, “You very stupid!” dan kata cacian berbaur perkauman kedengaran di penghujung video tersebut. – 16 Julai, 2014.

Package jadi ahli Tupperware yg meletops!

Kenapa beli dengan orang bila anda boleh beli sendiri & dpt banyak benefit sebagai ahli (klik sini)...
Dah beli sekali nanti nak beli lagi dah boleh dpt members price & barang2 lain lagi murah!
Dah jadi ahli nnt share katalog pula dpt order dari kenalan rapat, boleh buat side income.. 
Tak rugi jadi ahli.. Ni ada package2 meletops yg dpt free gift lagi + free postage lagi.. 
Klik sini kalau berminat ye..
Atau kalau tak nak barang2 ni anda boleh pilih dari katalog (klik sini) barangan bernilai RM250 & anda boleh jadi ahli FREE! :-D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Si bulus 'Tom'

on Thursday, July 10, 2014

Kelmarin si abang pulang dari sekolah dengan suara yg sgt ceria sambil menjerit2 "Ibu! Ibu! Tengok ni! Ustazah suruh bawa balik sebab dia takde ibu. Tersepit kat tingkap!"... Kesian pula tengok. Macam baru pandai jalan je... Sbb bz sgt maka lewat petang baru dapat beli susu & botol untuk si bulus kecik ni.. As expected mmg abanglah yg sgt excited bagi minum & 'comfort'kan si bulus ni.. Sampai kalau nak tido pun si bulus ni akan cari abang.. Tengok je la kat bawah ni.. Ni sementara nak tunggu buka puasa ni hi.. hi.. :-) 

Hari ni masuk hari ke-3.. Ntah kenapa si bulus ni asyik mengiau je... dah bagi minum.. dah lepaskan pun bising macam gelisah aje.. Sangka saya dia rindu ibunya jadi kami dok pakat tenangkan dia.. Tp dia masih gelisah.. Sebab saya ni takde ilmu psikologi anak2 kucing maka saya bawaklah ke kedai kucing yg saya biasa pergi; Gizmo Petshop... Macam biasa, owner kedai yg sgt peramah tu (muda lagi, baya adik2 saya je) terus je basuh tangan dia & pegang si bulus sambil tanya kenapa dgn anak kucing tu.. Lepas bgtau yg kucing ni nampak gelisah & asyik mengiau je nak tau dia buat apa? Selamba je dia amik tisu & basahkan sikit pastu lap pada 'anu' kucing tu... selepas 2-3 kali lap keluar la air kencing kucing tu.. dalam 6-7 kali gak la dia lap pastu letak atas meja si bulus terus diam! "Itu je?" tanya saya.. "Ye kak.. Dia ni masih anak kucing yg menyusu lagi.. Biasanya kucing yg menyusu ni mak dia akan jilat kat situ & air kencing dia akan keluar.. Tp sebab akak punye kucing ni xde ibu kita kena buat la sendiri.. Dia gelisah sbb nak kencing tu" terangnya sambil terus bg si bulus minum susu dalam botol.. Siap ajar kami anak beranak macam mana nak susukan sambil test samada si bulus dah ready utk makan atau tak.. Siap buka setin makanan lagi & suapkan tp si bulus tak nak so maknanya dia tak ready utk makan lagi.. Ooooo.. Melopong kami anak beranak.. Dapat juga 1 ilmu hari ni yg tak pernah saya tau dari dulu lagi.. Bila tanya bayaran berapa dia tolak walaupun dia dah buka setin makanan.. Terharu saya.. Semoga Allah majukan lagi perniagaannya.. Amin... Mmg baru besarkan kedai pun dia.. Beza betul orang yg nak berniaga nak dpt untung dengan orang yg minat kucing ni.. Tapi mmg saya puji la dia ni.. Cuti chinese new year hari tu letak si putih kat situ dlm 4 hari.. dengan hidung meleleh tak sempat vaksin tp mungkin sbb dah biasa dia amik juga tp letak kat luar & asingkan dari kucing2 lain la.. Hantar kucing aje, makanan & pasir kira bayar sekali.. Balik tu amik ternganga gak la kami kucing yg kami hntr bersih.. taik mata xde, hidung tak berhingus langsung dengan bulu gebu, badan berisi.. apa taknya.. setiap kali kucing tu bersin dia pergi lapkan.. rajin sungguh! saya sendiri nampak... hi.. hi.. So pada sesiapa yg nak hantar kucing kat sini sempena hari raya nanti silakanlah ya.. Tapi saya nasihatkan vaksin siap2 utk kesejahteraan kucing2 lain juga.. Maklum la musim perayaan hotel kucing penuh.. Kat bawah ni rate & waktu beroperasi dalam bulan puasa ni.. Harap dpt manfaat sharing ni sbb ada juga orang yg jumpa anak kucing kecik2 dalam kotak tapi ibu xde.. padahal kecik lagi.. ada juga yg ibunya mati tp anak2 hidup lagi.. asyik mengiau je.. mungkin sharing ni dpt membantu.. :-)



Campaign July/2014 (Complete) - Tupperware & Nutrimetics

on Tuesday, July 1, 2014

Jom tengok katalog baru utk bulan puasa & raya ni. Kalau berminat nak beli boleh klik sini ye. Baik jadi ahli je sbb dapat beli lagi murah, klik sini utk kelebihan2 lain sebagai ahli bersama kami. Kalau nak jadi ahli boleh klik sini & dpt free gift ye. Bekas kuih raya pun ada ye. Jom cuci mata ;-)





































Stock clearance sale!

on Thursday, June 26, 2014

Kemas2 rumah nak puasa ni terjumpa la stock2 ni.. Kalau ikutkan semua nak simpan tp tak guna pun sayang so nak let go la pada yg sudi ye.. Harga tak termasuk postage lagi tau.. Kalau nak tau harga termasuk postage sila isi form ni ye :-)

Lolli plates
Retail : RM 12
Special Price : RM 10

A = 10kg Buddy Box
Retail = RM 60
Special price = RM 40

B =  Box with cariolier
Retail : RM 126
Special Price = RM 60

C = B2B Slice (3 pcs)
Retail : RM 79
Special Price = RM 55


RM 130 je utk set ni.. Harga utk 3 biji tu ye.. 

Semua ni harga retail RM 416 tp kita nak let go RM 220.. Jual set ye.. Tak jual loose yg ni...

Cari bekas kuih raya? Haaa.. Klik sini ye :-)
Kalau nak buat side income & join team kita boleh tengok kelebihan jadi ahli dgn kita kat sini.. Kalau ada sebarang pertanyaan atau nak jadi ahli klik kat borang ni :-)
Untuk tengok lebih banyak barang anda boleh tengok kat fb page saya ni ye :-)


Nanti saya upload lagi ye.. rasanya ada lagi ni hi.. hi.. :-)


Campaign July/2014! Tupperware & Nutrimetics

on Wednesday, June 25, 2014

Calling all Tupperware Kiosk members to check out Tupperware July latest Campaign!
Click here to view..
Jom jadi ahli & dapatkan kelebihan2 ini. Klik sini kalau nak jadi ahli dengan kami ye.. 
Untuk kelebihan2 lain sebagai ahli bersama kami sila klik sini :-)

Hamper Raya Tupperware

on Tuesday, June 24, 2014

Tengah cari hamper puasa @ raya? Kat bawah ni ada 2 pilihan. Kalau buat hamper camni besar la sikit kan. Barang Tupperware pun ada so usefull. Makanan2 yg disertakan juga dari jenama yg baik serta halal. Kalau nak order hamper kat kita pun boleh samada utk kegunaan sendiri atau utk company, klik sini ye. Harga tertera utk cod (cash on delivery) area kota damansara, sri damansara & sungai buloh. Hamper berat so tak boleh nak pos. Kalau berminat klik sini ye :-)

Hamper 1
RM 55

Hamper 2
RM 75

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Tupperware Kiosk Online! All Rights Reserved