Resepi Pizza

on Wednesday, October 15, 2014

Kali ni saya nak share buat pizza yg mudah sgt.. Yang kebanyakannya bahan2nya mmg dah ada kat rumah ye.. 


Bahan-bahan utk base ;
* 350gm tepung (diayak)
* 200ml air suam
* 11gm instant yis (sepeket)
* 1 sudu besar minyak zaitun
* Sedikit garam

Bahan-bahan topping ;
* Sosej
* Nenas kiub
* Tomato sos / Cili sos
* Mozarella cheese

Cara2nya ;
1. Ayak tepung didalam season serve
2. Taburkan garam, instant yis & minyak zaitun
3. Buatkan 'well' (lubang ditengah2 adunan) & masukkan air kemudian uli
4. Tambah air sedikit demi sedikit sehingga habis
5. Adun di dalam season serve sehingga kesemua tepung tidak melekat lagi pada season serve
6. Tutupkan season serve & biarkan doh mengembang (lebih kurang 30 - 45 minit)
7. Ambil sedikit doh (terpulang ikut ketebalan kita) & kemudian canai sehingga mendapat ketebalan yg kita ingini
8. Lenserkan Inspire Fryer dengan sedikit minyak zaitun & kemudian masukkan doh
9. Ratakan sos. Letakkan Sosej, nenas & akhir sekali mozarella cheese
10. Bakar atas dapur mengikut kerangupan yg kita ingini. Lagi tebal doh lagi kecil api
* Terpulang nak letak topping apa pun. Saya sendiri lepas letak mozarella tu letak pizza spice. Tp pizza ni asalkan ada base, topping & mozarella jadi la dia pizza! Yang penting ada Inspire, apa pun boleh buat hi.. hi.. :-D




Jom jadi ahli & buat side income dengan Tupperware!

on Tuesday, September 9, 2014

Akhir2 ni ramai yg tanya saya tak buat package utk jadi ahli yg terbaru ke? Ha! Ni dia.. Special price utk orang yg nak buat side income dengan Tupperware.. Kita akan guide camne boleh dpt side income dgn set ni ye :-D Sebarang pertanyaan atau kalau mmg nak jadi ahli sila klil sini.. Untuk kelebihan jadi ahli bersama kami sila klik sini..   Utk package2 lain sila klik sini :-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Cara hentikan sharing lucah & negatif di fb

on Wednesday, September 3, 2014

Owh! semakin menjadi-jadi nampaknya sharing lucah dengan bahasa2 kesat di laman facebook. Dengan gambar2 yg tak sepatutnya di tonton oleh kanak2.. Barang harus diingat ada kanak2 & remaja di bawah umur yg gunakan laman fb ni so kalau ada yg like sekali pun semua friendlist akan nampak jadi ianya sgt tidak bagus utk mereka yg di bawah umur ni.. Tak kurang juga ramai yg complain dah klik nak baca banyak sangat 'pop up' yg nak kena klik.. Itu semua taktik nak meningkatkan rating visitor je sebenarnya.. Pada mereka yg nak berhenti dari menerima @ hentikan terus berita2 sensasi yg panas lagi lucah tu anda boleh ikut step2 ini... Saya printscreen guna android tp langkah2nya patut sama...

Langkah 1
Ada 1 anak panah kebawah tu

Langkah 2
Pilih 'I don't like this post'

Langkah 3
Pilih ikut mana yg sesuai.. Ikut langkah2 seterusnya.. 


Seperti pesan Imam Syafie 'Jangan kamu risau apa yg anak kamu lakukan tapi risaulah apa yg anak kamu lihat' kerana anak kita buat ikut apa yg mereka biasa lihat. So please stop this for the sake of our younger generation


Kempen September 2014 - Tupperware & Nutrimetics (Complete)

on Tuesday, September 2, 2014

Untuk harga & sebarang pertanyaan - Klik sini 
Package2 berbaloi jadi ahli - Klik sini 
Kenapa anda perlu jadi ahli dengan kami? - Klik sini


* Jika anda tidak mendapat reply dari kami dalam masa 48 jam.. Sila hantarkan email ke eco.angel10@yahoo.com :-)





















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Tupperware Kiosk Online! All Rights Reserved